aliene's bijen

"Aliene angora konijn"
Alles over het fokken en verzorgen van ras zuivere grote zwarte angora konijn, angora's, dwerg angora konijn, angora's wit met rode oogjes, dwerg konijn rex castor en dalmatiër dwergrex konijn, teddy dwergkonijn en rex widder dwerg konijn (angora hangoor) en rexdwerg konijnen, zijdehoen buff, zijdehoender geelkoekoek en zijdehoen krulvederig. Zijdehoender kippen groot met baard ook krulvederige.
Ook informatie over cavia's: caviastal dodo.

nieuwe opzet site

angorakonijn binky

Korte geschiedenis van het ras angora konijn:
Het Angora konijn is het oudste konijnenras dat we kennen. Ze werden in de 18e eeuw raszuiver gefokt onder twee verschillende rasnamen: White Turkish Rabbit en English Silk Rabbit. Later heeft men deze namen omgedoopt tot Angora konijn een benaming die over de hele wereld wordt gebruikt voor dit konijnenras.
Het ras verspreidde zich binnen korte tijd over de hele wereld. In de loop der tijd ontstonden er verschillende typen. Het Angora konijn kwam uitsluitend in witte vorm voor. Pas later zijn er verschillende kleuren angora konijnen geïntroduceerd. 

Rasbeschrijving angora konijn:
Angora konijn groot: Kop: breed, niet te lang. Oren: lengte 11 tot 13 cm, sterk en dik, rechtopstaand. Lichaam: matig gedrongen met goede brede schouders en achterhand, stevige en gespierde poten. Vacht: vachtlengte van een angora konijn is minimaal 6 cm voor tentoonstellingen, zacht, oorpluimen. Kleur: wit, zwart, blauw, havanabruin, fehkleur, chinchilla, geel. De kleuren waarin een angora konijn erkend zijn: zwart, blauw, bruin, geel, wit met rode ogen en wit met blauwe ogen. Gewicht: tussen 3 en 4 kilo. Karakter: rustig en goedaardig.

Angora dwergkonijn: In de kleur zwart en geel en wit met rode ogen is het angora dwergkonijn erkend. Maar er wordt in Nederland bonte angora dwergenkonijnen gefokt. Het karakter van de angora dwergkonijn is levendig van aard. Het gewicht is van 1,250 tot 1,750 kg. Het kopje is goed behaard. Oortjes van 6 tot 8 cm, moeten stevig van structuur zijn om de oorpluimen die ze later krijgen te kunnen dragen. De bouw mag niet lang zijn en de dieren moeten goede brede schouders en achterhand hebben. De vachtlengte voor een tentoonstelling is minimaal 5 cm.

Bijzonderheden:
De Angorakonijn vergt veel onderhoud. Hij dient iedere dag losjes geborsteld te worden en eens in de drie maanden dient de vacht geschoren of geknipt te worden. Gebeurt dit niet of onvoldoende kan de Angorakonijn in grote problemen komen en zelfs sterven. Het angora konijn is moeilijk op een ondergrond van stro, hooi of zaagsel te houden omdat dit materiaal zich vastzet in de angora vacht.

Dus als u op zoek bent naar lieve en mooie angora konijn, konijnen, widder dwergkonijn, rex widder konijn, dwergrex, dwergkonijn, angorakonijn, rabbit, dwerg, satijn beharing, krulveer, geelkoekoek, zijdehoen, zijdehoender, zijdehoenders, verzorging, kaninchen, pluis, langharig, silkie, fowl, chicken, teckel tijger, getijgerde, teckels. In de steden barneveld, arnhem, amersfoort, utrecht, ede of de provincies amsterdam, gelderland, groningen, friesland, drenthe, overijssel, flevoland, limburg, noord-brabant, zeeland, noord-holland, zuid-holland.
Bent u bij mij van harte welkom.

Van tijd tot tijd heb ik een NESTJE angora konijnen TE KOOP, zowel RAMMEN als VOEDSTERS. Ook als wat wilt weten over VERZORGING of leuke FOTO'S of andere spelletjes of andere leuke hebbe dingetjes kijk op DIVERSE. Voor tijger Teckel's kijk bij PUPPIE ALBUM
Vragen kunne gesteld worden op het forum, Gastenboek,Vaag&antwoord Contactformulier Forum

Dieren opzijnbest.nl.
De beste links over dieren voor u verzameld. 

getijgerde teckel animatie

Bijke's Puppy's zijn er geboren op 4 oktober 2009
klik op de foto voor meer beelden!

Van bijkes tijgerpups
Alle 4 de pups zijn gereserveerd en heten nu JIP(blauw), BUGSEY(Paars), ABIiGAIL(rood), TEKKIE(geel) voor info Tel 06 12686254 of dydo45@hotmail.com
luna, bijke, lotje

Aliene's website ontwerpen, achtergronden, templates.
Laat mij uw website (achtergrond), icoon of logo ontwerpen.
Zie voorbeelden.

website's website 1
achtergronden
 
logo's
logo1 logo2
icoon
aliene kippie silkie
gastenboek forum zijdehoen forum maar ook angora konijn en teckels

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

leefcomfort
1stekeuze zoekmachine

Aliene E-cards
Klik hier

dydo45 mail