dwerg rexen

menubalk

 

Rexdwerg, kleur

Mijn dwergrex koppeltje

de ram dwerg rex 

Dit is de ram Kereltje

de voedster dwerg rex

 

velvet
yellow


vlek
spot
stipje

Te Koop castor dwergrex jongen van 20 juni 2009

te verwachten 3 juni dalmatie dwergrex

Wegens grote inkrimping hobby mijn dwergrexen te koop.

zie foto's te koop angora's

2 castor kleurige voedsters 1 en 2 jaar oud, 1 gele ram 1 jaar oud.
2 dalmatie kleurige voedsters 1 jaar oud, 1dalmatie kleurige ram 4 jaar oud.

Rexen zijn hele lieve aanhankelijke diertjes ideaal voor kinderen en door hun korte beharing heb je minder last van verharing en zijn daardoor ook nog een heel zacht en knuffelig. Verder zijn ze heel gemakkelijk te verzorgen, zijn mooi klein. Ook hebben ze een speciaal aanhangkelijk karakter.

Het land van oorsprong is Duitsland.

Is in Nederland erkend in 2006.

Genetische symbolen voor castor (met konijngrijsfactor):

 

ABCDEry1y2... (Int.)           ABCDGrexy1y2... (Duits)

ABCDEry1y2...                   ABCDGrexy1y2...

 

Puntenschaal Groep 7. Bijzondere Haarstructuur

 

Rexdwerg, kleur1. Gewicht

Het gewicht is 1000 tot 1600 g.2. Type, bouw en stelling

Het lichaam is gedrongen (typegroep C) met goede brede schouders en achterhand. Door de kortere pels komen de contouren sterker tot uiting. De benen zijn recht, stevig en niet lang met korte, gesloten voorvoeten. Het ras is middelhoog gesteld. Een juiste stelling toont de aanwezige rasadel. In verhouding tot de grootte van het dier is de kop groot. De kop is krachtig ontwikkeld met breed voorhoofd, brede snuit en goed ontwikkelde kaken en wangen. De oorlengte is 5 - 7 cm, ideaal is 6 cm. De oren worden V-vormig tot nauwsluitend gedragen, zijn goed afgerond zonder vouwen of plooien en goed behaard. Het geheel in harmonie met het lichaam. Het kleine staartje wordt nauwsluitend tegen het midden van de achterhand gedragen. Het lichaam van de voedster onderscheidt zich nauwelijks van die van de ram.

 

3. Pels: structuur en conditie

De zeer fijne rechte dek- en grannenharen zijn sterk verkort en van een fijne structuur. Ze zijn elastisch en even lang als het onderhaar. Dit geeft een beeld alsof het dier geschoren is. Door de bijzondere dichtheid van het onderhaar slaan de dek- en grannenharen bij het terugstrijken niet direct in hun oorspronkelijke stand terug, maar blijven hierdoor vrijwel in verticale houding staan. De pels voelt fluweelachtig aan en is volkomen gelijkmatig. Enkele gegolfde of gekrulde haren in de nek en rond de geslachtsdelen zijn rasgebonden en niet te vermijden. De snorharen zij meestal gekruld. Echter hoe gladder de nekbeharing, des te beter de haarstructuur op de overige lichaamsdelen.

Pelsconditie: zie het algemene gedeelte.

 

4. Pels: dichtheid en lengte

De pelswaarde van de kortharige rassen wordt op gelijke wijze beoordeeld als die van de normaalhaarrassen, vanzelfsprekend met in achtneming van de bijzondere raseigenschappen. Het haar staat bijna loodrecht op de huid. De pels is mede dankzij het zeer rijke onderhaar zeer dicht en volkomen gelijkmatig en voelt hierdoor fluweelachtig aan. Niet echter de haarlengte maar de zeer dichte inplanting en het zeer rijke onderhaar geven de doorslag bij de waardebepaling. De pels heeft een lengte van ongeveer 16 mm.

 

5a. Dek en buikkleur

De Rexdwerg is erkend in castor (met konijngrijsfactor), zwart en blauw. Zie voor de beschrijving de Rex kleur en het algemene gedeelte.

 

6. Tussen- en grondkleur

Zie de Rex kleur en het algemene gedeelte.

 

7. Lichaamsconditie en verzorging

Zie het algemene gedeelte.

 

Lichte fouten

Geringe afwijking in type. Geringe afwijking in bouw. Enkele boven het dek uitstekende grannenharen. Iets gegolfde pels. Iets krul in nek. Iets harde pels. Iets dun behaarde nek. Iets dun behaarde voetzolen. Iets kale tenen. Iets weinig snorharen. Iets weinig onderhaar.

Bij castor: Iets donkere dekkleur. Iets lichte nuancering op voorbenen. Iets afwijkende buikkleur. Iets lichte oogkleur. Iets lichte nagelkleur. Enkele witte snorharen, uitgezonderd de snorharen in de kaakrand. Iets smalle tussenkleur. Iets lichte grondkleur dek. Zwakke grondkleur buik.

Zie verder lichte fouten in het algemene gedeelte.

 

Zware fouten

Grote afwijking in type. Grote afwijking in bouw. Het sterk doorzet zijn van meer dan 1 mm boven het dek uitstekende grannenharen, waardoor de zachte en fluweelachtige pels niet tot uitdrukking komt. Te harde pels. Sterk gegolfde pels. Te veel krulvorming. Te ongelijke pels. Kale nek of kale plek op de voetzolen welke niet door het omliggende haar wordt bedekt. Kale tenen. Ontbreken van snorharen. Te weinig onderhaar

Bij castor: Geheel zwarte dekkleur. Witte strepen op de voorbenen. Te sterk afwijkende buikkleur. Te lichte oogkleur. Te lichte nagelkleur. Te veel witte snorharen, uitgezonderd de snorharen in de kaakrand. Te zwakke tussenkleur dek. Geheel ontbreken van blauwe grondkleur aan buik. Te zwakke grondkleur dek.