Tijger puppies week 3-4

Lotjes puppies alweer wat groterDSC_0831.jpg

DSC_0832.jpg

DSC_0833.jpg

DSC_0837.jpg

DSC_0838.jpg

DSC_0844.jpg

DSC_0849.jpg

DSC_0869.jpg

DSC_0870.jpg

DSC_0871.jpg

DSC_0872.jpg

DSC_0877.jpg

DSC_0878.jpg

DSC_0880.jpg

DSC_0884.jpg

DSC_0885.jpg

DSC_0886.jpg

DSC_0887.jpg

DSC_0888.jpg

DSC_0891.jpg

DSC_0892.jpg

DSC_0893.jpg

DSC_0899.jpg

DSC_0902.jpg

DSC_0905.jpg

DSC_0906.jpg

DSC_0907.jpg

DSC_0908.jpg

DSC_0909.jpg

DSC_0910.jpg

DSC_0911.jpg

DSC_0912.jpg

Picture 257.jpg

Picture 258.jpg

Picture 260.jpg

Picture 261.jpg

Picture 262.jpg

Picture 263.jpg

Picture 264.jpg

Picture 270.jpg

Picture 273.jpg

Picture 276.jpg

Picture 277.jpg

Picture 278.jpg

Picture 280.jpg

30 maart
Eindelijk was het dan zover. Lotje was het ook echt zat die dikke buik. Nou is een teckel al een dikke worst maar nu kon je zowat de potjes niet meer vinden. Maar goed het gaat gebeuren de hotdog gaat bevallen.
Zo spannend vind ik het. Hoeveel en wat voor kleur zou het deze keer worden. Johan mijn man wil zo graag een doodgewone rood kleurige worstehond met korte haren. Maar onze lotje is geboren uit twee kortharige ouders en is een langhaar geworden. Ook is zei een zilver tijger black & tan met een choco & tan in het bloed dus alles is mogelijk.
De eerste is eindelijk geboren na een hele dag rommelen en ik dacht nog oooo wat leuk een tijgertje. Even een foto maken want de rest word vast rood kleur aangezien de reu een roodharige was. Na een half uur komt de tweede pup en wat denk je weer een tijgertje echt te gek gewoon. Nu volgen de pups elkaar na elk half uur op en na de vierde pup dacht ik nu is ze wel klaar denk ik.

31 maart
S'morgens maar johan mij wakker en zegt het zijn er 5 hoor. En geen eentje is er rood.
Voor hem dus best een teleurstelling maar ze zijn tegelijk ook weer zooo leuk met al die vlekken. We besluiten de twee teefjes voor ons zelf te reserveren want een reu met zijn moeder lijkt ons niks.

1 april
Lotje doet het prima en komt haar mandje bijna niet uit. Heel trots is ze op haar kroost en kwispeld heel herd als er even gekeken word door buurkinderen en vriendjes van de kinderen. Omdat de teefjes wel wat kleiner zijn als de dikke reutjes moeten we wel even in de gaten houden dat iedereen een keer aan de beste tepels mag liggen.

2 april
Ik had een griepje en moest toch echt weer gaan werken. Maar Lotje is zo'n goede moeder dus dat gaat prima zonder mij. Ook de teefjes blijven in gewicht toe nemen dus met een gerust hart ga ik werken.

3 april
Lotje gaat nu soms toch even weg en dan janken de pups. Soms best irri maar je ze moeten ook leren even alleen te zijn.

4 april
steeds gaat ze wat janger weg en daar zijn ze het nogsteeds niet meeeens.

5 april
De oortje zijn wat gegroeid en gaan nu wat hangen. Ze worden al wat stiller als mamma even weg gaat.

6 april
Lotje gaat eindelijk weer mee naar het bos en vind het geweldig. Ze rent alsof het een lievelust is en gaat zelf zwemmend een eend echterna wat ze nog nooit gedaan heeft. Alleen het water stink verschrikkelijk en we moeten haar dan ook even wassen en heel goed afdrogen anders heeft ze misschien geen melk meer.

7 april
Gelukkig nog steeds melk en alles groeid prima. Kruipend gaan ze nu de mand door en als ze gaan slapen kruipen ze als een builtje op elkaar.

8 april
Het janken maakt no plaats voor een probeer te blaffen en te grommen geluiden. Echt je lacht je soms een breuk.

9 april
De raaste geluiden komen soms uit de mand net als kleine baby's worden allerlij geluiden geproduceerd. Gelukkig gaat het met de teefjes steeds beter.

10 april
Lotje kan nu rustig een uurtje wegblijven en als ze dan weer terug komt word er gemakt en geslobberd. Ook het sneutje is al iets langer.

11 april
De oudste pup kan al en beetje door spleetje licht zien. Ook dromen ze als ze slapen denk ik. dan blaffen en gromen ze en oefenen ze hun spieren met bimmeren schokken enz.

12 april
Je kan de hele dag wel boven die mand hangen zoo leuk vind ik het. Zie nu al op tegen het weggaan van puppie straks.

13 april
De spleetjes zijn al wat groter en de oudste pup probeerd mamma achterna te kruipen. Dus hij zie al wel iets.

14 april
Ja ik zie al een nog groter spleetje ook bij de anderen. En ook gaan ze proberen te lopen. Ze vallen steeds om maar proberen het toch steeds weer. Doe oudste pup probeerd zelfs al te gaan zitten. Ze hebben hun eerste ontworming gehad.

15 april
Ja 1 puppie heeft z'n oogjes een beetje open. S'middags heeft nummer 2 ook haar oogjes een beetje open.

16 april
Nummer 3 en 4 hebben ook nu oogjes open en ik moest zo lachen. Ik roep kom Lot plassen en ze loopt weg maar er blijven 3 pups een haar tepel hangen. Ze wilden echt niet los laten ik moest ze er gewoon af halen.

17 april
Lotje is nu soms een beetje in paniek. Ze gaan nu zelf op stap. Erg leuk om te zien die wachel kontjes die telkens onvallen. En Lotje iedereen er maar weer in proberen te krijgen. Ook hebben ze mijn vingers in de jus gedompeld heerlijk af zitten likken. Ze vonden het echt heerlijk.

18 april
Ze gaan nu steeds vaker proberen te lopen. Wij hebben een houten vloer en dat is best wel glad. Hierdoor zetten we ze soms ook weer terug. Ze kunnen nog niet goed hun beentje onder hun lichaam houden.

19 april
Het uitlikken van de voerbak is nu een leuke bezichheid geworden. Ze hebben nog geen tandjes dus echt eten moet nog even wachten.

20 april
Steeds vaker en lange zijn ze even wakker en spelen door elkaar aan de oren te trekken en naar elkaar te grommen en blaffen. Op de vloer gaan er puppies zittend en achteruit de mand rond.

21 april
Ik dacht laten we eens een restje zuurkool proberen, dat uitlikken van de voerbak das ook niks. Lekker dat ze het vonden. Met z'n 5jes werd er heerlijk gesmikkeld. nu maar hopen op geen zere buikjes. Ook kunnen sommige pups nu kwispelen.

22 april
Ze krijgen tandjes. Ook geef ik ze een blikje puppie voer. want daar zijn ze echt aan toe. Een geweldige smeerboel maken ze ervan.

23 april
Omdat de tandje doorkomen gaan ze nu aan broer of zus z'n oortjes kauwen. Zo nu en dan hoor je dus een gejank.

24 april
Het eten gaat nu steeds sneller en de smeerboel die ze er van maken is nog even groot. Rennen kunnen ze steeds harder, zelf proberen ze bokke sprongestej te maken. Maar dat ziet er nogal knullig uit.

25 april
Pupies eten roep ik nu om 15.00 uur en alle pups rennen de mand uit. Heb ook een kattebakje in de inmiddels geplaatste ren gezet.

26 april
Als er nu niemand thuis is moeten ze wel even in de ren. Anders kan ik de hele kamer voor poepjes en plasjes af zoeken. Als we het zien en optijd zijn worden ze in de kattebak gezet.

27 april
Oooo zo moeilijk word het straks, als ze het huis uit moeten. Ze hebben al echt hun eigen ikje en zijn ze snoezig en grappig. Ookal zijn poesjes een stuk gemakkelijker om op te voeden die et je een keer in de kattebak en ze snappen het gelijk. De pups denken ja daag veels te ver lopen ik doe het gewoon hier hoor.

28 april
Ze krijgen nu brokjes en hebben allen een bandje om. Het is nog geen honde bandje want die zijn nog te groot. Maar omdat ze nog klein zijn en nu echt alle kanten oprennen hoor je ze in elk gevan door het belletje. Moet er niet aan denken dat er zo eentje onder de voet gelopen word.

29 april
Ze hebben even in de tuin gestaan met de mand. Dat vonden ze heeel leuk maar ook een beetje eng. Allemaal andere geluiden.
Oook mamma Lotje vond het wel een beetje eng. Na een uurtje heb ik ze weer binnen gezet.

30 april
De kattebak is nog steeds een niet gewild wc-tje en ze doen het dan ook waar ze het zelf willen doen, gelukkig ruimt Lotje ook een boel op. Sommige pups vinden het heerlijk op schootje zitten en komen op je voet zitten als ze even op schoot willen.

1 mei
Hoi puppies roep je en alle pups komen er aan gerent. Ook beginnen ze met dingen te spelen en te slepen. Ook poema de poes mag van Lotje nu dicht bij de pups komen. Ze probeerde zelfs met een van de pups te spelen.

2 mei
Ze zien weer even lekker buiten geweest en vinden dat steeds leuker. Net als kleine kinderen gaat er van alles is die bekkies om te kijken of het lekker is.
De nieuwe baasjes zijn gelukkig heel geintreseerd en kijken uit naar weer nieuwe foto's.

3 mei
Alle pups hebben nu vrijwel zeker een baas en dat is een hele opluchting. 1 Pup heet de naam Eeyore gekregen. 1 Pup wordt nog over de naam nagedacht Buddy of Benji. De 3de pup is vandaag uitgekozen en wacht op een mooie naam. Voor onze pups hebben we ook nog geen namen.Alles is al langs geweest Bijke Stippie Slinkie Takkie Vlekkie maar nog geen namen naar onze zin.

4 mei
Ze huppelen nu de tuin door en de kiezen komen door dus willen ze overal aan kauwen.
Best zeer doet dat die scherpe tandjes. De bakjes voer zijn ook zo leeg echte schrokke brokken.

5 mei
Ze hebben lekker bij mij op de bank geslapen.
Ook waren ze een beetje zeurtjes want ze kregen van Lotje geen melktoetje meer na de brokjes. Ook hebben ze hun 3de ontworming gehad. En heel belangrijk een afspraak bij de dierenarts voor morgen.

6 mei
Ze moesten had piepen want ze kregen allen een spuitje en een chippie. Bij het zwarte reutje ging het nog mis ook en de chip moest er nog een keer in. Heel herd janken was het. Maar ze kunnen niet meer verdwalen want ze hebben een nummer en een paspoort. Ook hebben ze er een naam bij Tjoep de naam voor het zwarte reutje

7 mei 
Vandaag zijn we met z'n allen naar een tuincentrum geweest. Met 5 puppies in een karretje en rijden maar. Een hele hoop ooo wat schattig wat lief. De pups vonden het uitje ook reuze spannend. Maar na een 15 min. zijn ze naar alle indrukken in slaap gesukkeld.

8 mei
Als Lotje nu uitgelaten word gaan de pups mee. Eerst allemaal in een grote mand naar het veld en dan rennen maar. Ze doen het verassend vaak goed. Ik bedoel plassen op het veldje.

9 mei
Even naar het bos geweest. Maar het zijn echt nog een soort peuters. Alles duurt 5 min en dan zijn ze al weer moe. Ook zijn al die uitstapjes nog een beetje eng en heel indrukwekkend.
Ook moet ik ookal hebben ze belletjes om dat ze door alle belangstelling niet onde de voet gelpen worden.

10 mei
Op de boerderij zijn ze geweest en de eerste andere hond als lotje heeft kennis gemaakt met de hondjes. Lekkere kippepoep hebben ze gegeten. Dat honde dat zo lekker vinden poep van andere dieren. Zo smerig. Maar goed eenmaal weer thuis een foto sessie voor het album en daarna de 3de wormen kuur.

 


Home Angora        Album week 1-2     Album week 5-6